Pe de alta parte, Roubini s-a aratat optimist in privinta evolutiei pietelor de actiuni din Statele Unite si Japonia, precum si a monedei americane. Renumitul economist a precizat ca acorda un plus de credit actiunilor, in defavoarea obligatiunilor. In aceasta categorie de active el mizeaza pe pietele dezvoltate, nu pe emergente. Roubini prefera, in special, actiunile companiilor din SUA si Japonia in fata titlurilor europene sau britanice, informeaza MarketWatch.

Profesorul Roubini a formulat o prognoza sumbra pentru piata materiilor prime in ansamblul ei, subliniind ca „superciclul materiilor prime” s-a incheiat, dupa toate probabilitatile. „In urmatorii doi ani, preturile la majoritatea tipurilor de materii prime vor scadea”, a declarat expertul american. Motivul acestei schimbari de directie il constituie, in primul rand, incetinirea ritmului economic in China.

In alta ordine de idei, Roubini nu intrevede un viitor prea bun pentru anumite piete emergente, care se confrunta cu diferite greutati. El a enumerat Indonezia, India, Brazilia, Turcia si Ucraina. Potrivit aprecierilor sale, cresterea din ultimele zile a acestor piete este un „fenomen temporar”.