Creată pentru munca de teren, tableta Toughpad FZ-M1 este în același timp un înlocuitor mai performant al echipamentelor de tip PDA învechite în logistică, transporturi, retail, producție, administrație publică și servicii de urgență.
Prima tabletă de 7 inch fanless cu Intel Core i5

Designul fanless Toughpad FZ-M1 este posibil datorită procesorului Intel Core i5-4302Y vPro ce oferă performanță excepțională la un consum foarte mic, menținând astfel generarea căldurii la minimum. Tableta are 4GB RAM (8GB opțional) și 128 SSD (256GB opțional).

Cântărind doar 540g, cu o grosime de 18mm, Toughpad FZ-M1 oferă o configurație extreme de flexibilă, echipamentul putând fi configurat în funcție de tipul afacerii și se poate transforma dintr-o simplă tabletă într-un echipament mobil dedicat aplicațiilor verticale. Opțiunile de comunicare cuprind: 4G, GPS și antenă externă. Tableta are și un modulul integrat de conectivitate cu echipamente externe cu următoarele opțiuni: Mini-Serial, LAN, NFC, cititor de Smartcard, cititor coduri de bare 1D/2D, UHF RFID și baterie hot swap. Ca opțiuni standard, Toughpad FZ-M1 include USB 3.0, Micro SD, port pentru căști, alimentare și microSIM.

Dotată cu sistemul de operare Microsoft Windows 8.1 Pro, clienții business pot profita de cele mai noi îmbunătățiri referitoare la funcționalitățile de utilizator cât și beneficiile enterprise ale Windows 8.1 Pro.

Tableta poate fi utilizată împreună cu soluțiile proprii pentru mangementul depozitelor (Novensys for Warehouse), gestiunea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar (Novensys for Assets), citirea contoarelor (Novensys for Meter Reading), poate extinde în teren funcționalități direct din soluțiile de gestiune a resurselor (Dynamic Anywhere, Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX), retail (LS Retail) și mai ales pentru vizualizare de rapoarte pentru managerii activi pe teren (construcții, producție, servicii profesionale și utilități).

În România, tableta Toughpad FZ-M1 este disponibilă din februarie 2014 începând de la 1.599 euro.