Potrivit datelor BestJobs.ro, in lunile ianuarie si februarie 2013, numarul anunturilor din domeniul Sanatate a urcat per total cu 69% fata de acelasi interval inregistrat in 2012, la 1.500 anunturi cu locuri de munca vacante la nivel national. Cresterea puternica a job-urilor in Romania arata ca suntem pregatiti sa aducem acasa cadrele medicale ce profeseaza peste hotare, mai ales in contextul in care numarul job-urilor in strainatate a stagnat in intervalul mentionat anterior.


Totodata, a crescut cu 32% si numarul anunturilor cu posturi disponibile pentru chimisti si biochimisti, iar cei care si-au cautat un loc de munca in medicina veterinara s-au bucurat de 114 anunturi, in crestere cu 54% fata de 2012. De asemenea, si numarul anunturilor pentru job-uri in farmacii a urcat cu 53%, in timp ce stomatologii si-au gasit cu 50% mai multe job-uri anul acesta, fata de anul trecut.

Cei mai multi angajatori recruteaza la ora actuala medici specialisti, asistente medicale, dar si farmacisti si reprezentanti medicali. In Bucuresti, unde numarul anunturilor a urcat cu 32%, la 376 anunturi in primele doua luni, se cauta cel mai des medici de familie si reprezentanti vanzari, insa, in ultima vreme, piata muncii s-a deschis si pentru alte categorii de profesionisti ce activeaza in domeniul Sanatate. Astfel, la mare cerere sunt si cei cu diploma de kinetoterapeut, analist laborator, nutritionist sau oftalmolog.

In ceea ce priveste cererea, in ultimele 30 de zile si-au actualizat CV-ul aproape 400 de medici, in timp ce numarul farmacistilor care isi cauta activ un loc de munca la ora actuala ajunge la 800 de persoane, in toata tara.