Intr-un final, pacientul a fost internat la neurologie. Anterior, barbatul a suferit de afectiuni cardiovasculare si urma un tratament pentru limfom folicular, fara ca medicii sa constate insa probleme de natura psihica.

In zilele premergatoare internatii, barbatul s-a plans de prezenta in casa a unei persoane straine: un om bizar, care se ascunde in oglinda din baie si care arata la fel ca domnul B. Acelasi par grizonat, aceleasi riduri pe fata, aceleasi haine si aceleasi gesturi.

Barbatul a intrat in vorba cu necunoscutul care, spre marea lui surprindere, stia foarte multe detalii despre viata lui. Batranul a ajuns chiar sa-i duca mancare barbatului din oglinda. Dar oaspetele nu a apreciat ospitalitatea gazdei, care a devenit agresiv, astfel ca fiica lui a decis sa-si duca tatal la spital.

Un prim set de analize nu a scos in evidenta ceva deosebit: rezultate normale pentru o persoana de 78 de ani. In schimb, o investigatie prin computer tomograf a aratat o atrofiere a zonelor posterioare ale creierului, precum si o acumulare de beta-amiloid in sange, fenomen specific afectiunii Alzheimer. Pe baza acestor rezultate, pacientului i s-au prescris cateva medicamente folosite, de regula, in cazuri de schizofrenie.

Dupa trei luni, barbatul a anuntat ca necunoscutul din oglinda a disparut. Acest gen de cazuri, cand o persoana nu se mai recunoaste in oglinda, s-au dovedit atat de rare, incat in literatura de specialitate medicii au gasit doar doua devieri similare. In 1968 in Noua Zeelanda, fiind vorba de o femeie de 61 de ani si in 1988, tot o femeie, dar de 77 de ani, care avea lungi discutii cu imaginea ei din oglinda.