Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că a fost emis Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru 'Execuţie lucrări realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, sector 1C Târgu Mureş - Ogra Lotul 2: Ungheni - Ogra' în lungime de 10,105 kilometri.

'Contractul de Tip Fidic Roşu (Execuţie Lucrări) a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă) Asocierii SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL şi are o valoare totală de 251,349,460.28 lei fără TVA. Contractul a fost întârziat până la această dată din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR. Pentru întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii terenurilor, CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate şi identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleaşi terenuri, etc', precizează compania de drumuri.

Proiectul va face obiectul finanţării din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 fiind un proiect nou amplasat pe reţeaua TEN-T Central. Durata contractului este 12 luni pentru execuţia Lucrărilor şi 48 luni perioada de garanţie, precizeaza agerpres.