« The Inner Life of the Cell » este un filmullet care prezinta functionarea interna a unei celule si este una dintre lucrarile cele mai fascinante elaborate de societate. Sunt inclusi toti actorii care participa la viata unei celule.

De 11 ani societatea XVIVO se ocupa de animatie stiintifica tridimensionala. Cu sediul in statul american Connecticut, studioul si-a asumat responsabilitatea de a reproduce intr-un mod cat mai fidel posibil fenomenele microscopice din interiorul organismului uman. Productiile lor, de o estetica remarcabila, sunt destinate tuturor, de la cercetatori si studenti, la amatori de stiinta sau simpli curiosi.

Obiectivul este de a explica si a ilustra cum functioneaza uriasa masinarie umana. « Oamenii stiu mai multe despre telefonul lor inteligent decat despre propriul corp. Ne-am propus sa schimbam aceasta situatie », explica Michael Astrakan, partener al XVIVO, pe site-ul companiei. In acest scop, filmele de animatie sunt produse in parteneriat cu importanti actori ai lumii stiintifice si profesionisti in sanatate. Proiectele se bazeaza, prin urmare, pe date reale. Cu o singura exceptie : alegerea culorilor.