Cunoscut ca fiind statul american cel mai vulnerabil la inundatii, Florida a fost lovit recent de uraganul Irma.

Unii intreprinzatori s-au pus pe treaba si au gasit, sustin ei, solutia pentru lupta impotriva furiei apelor: casele plutitoare.

Un produse destinati unor clienti aflati in cautarea ineditului.

Una dintre aceste societti, Arkup, creata in 2016 si avand sediul la Miami, a prezentat recent, la Salonul nautic international, conceptul unui iaht locuibil de lux.

Nava, electrica, ar fi capabila sa reziste celor mai aprige furtuni, inclusiv unui uragan, a carui putere ar putea atinge 250 de kilometri pe ora.

Casa plutitoare dispune de cilindri hidraulici automatizati, astfel incat sa nu intre in deriva in cazul unor puternice rafale de vant.

De asemenea, ea se poate ridica pe valuri inalte de trei metri. Total autonom, iahtul este echipat cu un panou solar de 30 kw, grupuri electrogene, precum si cu o baterie cu o capacitate de 1000 kwh.

Pe acoperis, constructorii au prevazut un sistem de recuperare si purificare a apei de ploaie si de eliminare a deseurilor.

Casa poseda, de asemenea, o comunicare radio, televiziune prin satelit, Wifi si internet 4G. In interior sunt dispuse patru dormitoare, o bucatarie incapatoare, un salon, o sala de spa sau de sport.

Iahtul se poate deplasa pe apa cu o viteza de pana la 12 kilometri pe ora, gratie a doua motoare de 136 cai putere.