Biroul britanic de arhitectura Envelope Arhitects a proiectat o serie de case mobile, care permit proprietarilor sa locuiasca o perioada de timp in orice loc cu relief extrem, scrie Designboom.

Arhitectii si-au botezat inventia Perch, aluzie la metoda de amplasare a casei: constructia poate fi montata pe o suprafata orizontala fixata fiind pe trei picioare stabile sau poate fi "atarnata" de o stanca.

Transportul de la un loc la altul se face cu elicopterul. Locuinta, ce poate gazdui pana la 10 persoane concomitent, a fost gandita pe trei nivele, cu camere separate si spatii tehnice.

Pentru incalzirea incaperilor si a apei, o parte din exteriorul casei este vopsita in negru, pentru a inghiti caldura solara. Tot cu ajutorul soarelui si a eolienelor, Perch obtine energia electrica necesara.

Locuinta dispune de un sistem de filtrare a apei si de prelucrare a deseurilor. In cazul in care se rezerva de hrana se termina sau se deterioreaza, casa este echipata cu o crescatorie mica de ciuperci si de fructe de mare, precum si de recipiente speciale pentru topirea zapezii.