O situatie destul de jananta pentru Bank of America, ale carei actiuni au pierdut luni peste 5% pe Wall Street: baca a facut o eroare contabila care s-a tradus printr-un nivel al capitalurilor proprii inferior celui anticipat pana acum. Inferior chiar datelor trimise Rezervei federale. Rezultatul: in urmatoarele 30 de zile, Bank of America va prezenta bancii centrale, foarte pretentioasa la acest capitol, noile cifre.

In plus Bank of America va recurge la o terta parte pentru certificarea noilor valorizari. Mai mult, institutia va trebui sa revizuiasca in scadere programul de dividende si cel de rascumpare de actiuni.

Pana acum, Bank of America isi propusese o majorare a devidentelor, pentru prima data in ultimii cnci ani, operatiune foarte asteptata de actionari. De asemenea, banca intentiona sa rascumpere actiuni proprii, in valoare totala de pana la 4 miliarde de dolari. Planuri care acum sunt puse sub semnul intrebarii.

Eroarea contabila vizeaza titlurile emise de Merrill Lynch inainte ca banca sa fie preluata, in 2009, de Bank of America.