Noua procedură de licitaţie internaţională, prin care Cupru Min îşi va asigura vânzările pe durata a doi ani, se va finaliza oficial după soluţionarea eventualelor contestaţii. Cupru Min a organizat o licitaţie deschisă pentru vânzarea unei cantităţi de 80.000 de tone de concentrat de cupru. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic. Durata contractului este de 24 luni.

Anul trecut, durata contractului prin care au fost vândute 40.000 de tone a fost stabilită la un an. Cupru Min, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni. Aici se află 60% din rezerva de cupru a României.

Capacitatea proiectată este anual de 9 milioane de tone anual, în prezent exploatându-se circa 25% din capacitatea proiectată, respectiv în jur de 2,2 milioane de tone de minereu. Concentratul extras de Cupru Min este dintr-un zăcământ de tip porfiric, care, pe lângă cupru, conţine şi alte metale, dintre care în prezent se mai valorifică aurul şi argintul, scrie agerpres.

Anul trecut s-a înregistrat o cantitate record de concentrat extras, respectiv 39.000 de tone (cu o puritate de 20%), din care s-au obţinut 7.900 de tone de cupru, potrivit reprezentanţilor companiei. Cupru Min, care numără în prezent în jur de 540 de angajaţi, este pe profit din 2006.