E adevarat, cumparatorul trebuie sa plateasca un avans de 2.500 de dolari pentru un Volkswagen Jetta, urmand ca, in urmatorii trei ani, rata sa fie de 39 de dolari. Cam tot atat cer unii operatori de telefonie mobila pentru un iPhone nou la incheierea anumitor categorii de contracte. 

Pentru un Volkswagen Passat, rata lunara ajunge la 99 de dolari, iar in unele centre comerciale valoarea acestei plati difera de la 39 la 99 de dolari la fiecare 30 de zile, in functie de conditiile contractuale convenite de comun acord cu clientii.

VW spera ca cu ajutorul acestor contracte de trei sau patru ani, compania va reusi sa-si pastreze clienii si, dupa cum s-a constatat, la final acesti cumparatori fie revin pentru prelungirea intelegerii, fie cumpara o masina noua.

Avand in vedere ca in 2017 expira majoritatea acestor contracte, Volkswagen pregateste noi modele de autoturisme. In acest scop, grupul auto va investi 7 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru extinderea cotei de piata, pentru ca, in 2018, vanzarile sa atinga in SUA aproape 800.000 de unitati pe an.