O navă iraniană pentru transport de marfă s-a scufundat în apele teritoriale ale Emiratelor Arabe Unite (EAU) din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, dar cei şase membri ai echipajului au putut să fie salvaţi la timp, a anunţat cotidianul Gulf News în ediţia de sâmbătă, relatează AFP, conform Antena 3.

Nava Al-Jasurah, despre ale cărei mărime şi tip de încărcătură nu au fost făcute precizări, s-a scufundat vineri în mare, la aproximativ 10 mile nautice (aproximativ 18,5 kilometri) în largul coastelor Emiratului Umm al-Qaiwain, la puţin timp după ce a părăsit Emiratul Sharjah pentru a se întoarce în Iran.

Serviciile pentru Apărare Civilă au interceptat, anterior, un mesaj de solicitare de ajutor emis de echipaj şi au trimis un elicopter aparţinând poliţiei, susţinut de nave aparţinând Pazei de Coastă, pentru slavarea celor şase marinari aflaţi în pericol.

Serviciile de meteorologie ale EAU au lansat un avertisment, de mai multe zile, din cauza unor rafale de vânt puternice în zona Golfului.