Scena a fost transportată din Germania cu ajutorul a opt tiruri, pentru asamblarea ei fiind necesare trei zile şi o echipă compusă din peste 140 de tehnicieni. Aceştia au la dispoziţie patru motostivuitoare şi o macara de peste 60 de tone pentru a putea ridica întreaga construcţie ce măsoară 21 de metri în deschidere şi 15 metri în adâncime. Podiumul se află la 2,4 metri înălţime, iar acoperişul este montat la 15,5 metri distanţă faţă de sol. Echipa de producţie a trupei va veni cu propriile instalaţii de sunet şi lumini, peste 700 de kilowaţi, toate acestea urmând să asigure reuşita unui show electrizant.

Bazat pe elemente vizuale impresionante, întregul concept scenografic a fost gândit de Anton Corbijn, un mai vechi colaborator al trupei, responsabil de designul şi fotografiile care însoţesc şi cel mai recent album Depeche Mode, "Delta Machine".Show-ul de miercuri seara se anunţă a fi un adevărat spectacol, pentru reuşita acestuia asigurându-se o desfăşurare de forţe impresionantă. În ziua evenimentului, pe Arena Naţională vor lucra peste 2.000 de oameni: echipă de producţie, barmani, plasatori, agenţi de pază şi tehnicieni, atât din România, cât şi din ţări precum Polonia, Ungaria, Turcia, Austria şi Germania.

Staff-ul trupei reuneşte în total peste 120 de persoane, întreaga zonă de culise a show-ului urmând să fie amenajată pentru a putea primi un număr cât mai mare de oameni. În acest sens vor fi pregătite nu mai puţin de şase cabine exclusiv pentru membrii trupei şi apropiaţii lor, acestora adăugându-se o zonă specială pentru garderobă, o cameră de zi şi alte două lounge-uri, plus două birouri de producţie, pentru decorarea acestora utilizându-se 12 canapele, 24 de măsuţe de cafea şi 96 de scaune. Artiştii vor avea în culise şi o bucătărie de 560 de metri pătraţi. La cererea expresă a membrilor trupei, în backstage vor fi amplasate şi două maşini de făcut gheaţă, una pentru cuburi, iar cealaltă pentru fulgi, care vor funcţiona pe toată durata vizitei lor.

Accesul spectatorilor în incinta zonei de spectacol se va face, miercuri, începând cu ora 17,00. În spaţiul de concert nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 mililitri şi deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. De asemenea, în caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie. Organizatorii atenţionează publicul asupra faptului că în cadrul show-ului se vor utiliza jocuri de lumini de mare intensitate.

În zona de concert, pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în locaţie.Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori aşteptaţi să participe la concert organizatorii recomandă publicului utilizarea mijloacelor de transport în comun, însă persoanele care aleg să vină cu maşina proprie vor avea la dispoziţie o parcare supraetajată cu un număr limitat de locuri, respectiv 1.250. Aceasta va putea fi utilizată doar după ora 17,00, contra unei taxe fixe de 15 lei, fiind necesar ca fiecare persoană din maşină să aibă deja biletul pentru concert achiziţionat. Accesul se va face prin Bulevardul Basarabia, însă la plecare, pentru evitarea aglomeraţiei, conducătorii auto vor fi îndrumaţi către un alt traseu, respectiv ruta Strada Şerbănică Vasile - Strada Cernăuţi, cu ieşire în Bulevardul Chişinău.

Concertul va fi deschis în jurul orei 19,45 cu show-ul trupei britanice F.O.X., formaţie care a fost aleasă pentru a cânta în deschidere chiar de managementul trupei Depeche Mode. Ultimele bilete se mai găsesc în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului. În ziua evenimentului vor funcţiona şi casele de bilete din Bulevardul Pierre de Coubertin şi Strada Maior Coravu, între orele 10,00 şi 21,00.