Der Spiegel subliniaza ca lucrurile s-au derulat incredibil de repede. E adevarat, mentioneaza publicatia germana, cetatenia a fost obtinuta cu ajutorul sefului concernului auto Magna Steyer, Gunther Apfalter, si a partenerului de afaceri al acestuia, Frank Stronach. Completand, agentia News afirma ca Tatiana ar fi devenit cetatean austriac inca din 2009.

Tot Der Spiegel noteaza ca, alaturi de Tatiana, cetatenie austriaca a primit si sotul ei, Valeri Iumashev, care, la vremea respectiva, a fost seful administriei prezidentiale a Rusiei, cand Boris Eltin locuia la Kremlin.

Pe de alta parte, agentia austriaca News se intreaba in legatura cu mutarea Tatianei Iumasheva in Austria. Casa de la adresa unde sunt inregistrati cei doi soti si care se afla intr-o localitate situata nu departe de Viena, arata jalnic si pare nelocuita de foarte multi ani. De altfel, fostul proprietar al cladirii, care a recunoscut ca a vandut imobilul unor rusi cu bani, afirma, in acelasi timp, ca nu i-a vazut niciodata pe noii locatari.

Contactati, reprezentantii Fondului Eltin au refuzat orice comentarii pe aceasta tema. „Nu dam nici un fel de informatii legate de subiectul in cauza”, au raspuns cei de la Fond. Portalul de stiri Gazeta.ru aminteste, in context ca, potrivit presei occidentale, nici Maria, fiica actualului presedinte al Rusiei, Vladimir Putin, nu s-ar mai afla in Rusia. Recent, ziarul olandez De Telegraph, a anuntat ca tanara s-ar fi stabilit in aceasta tara. Putin a dezmintit categoric aceste informatii.