Asa s-a nascut parcul de la Nana, un spatiu verde, cu cateva alei si banci, unele deja deteriorate, si un loc de joaca pentru copii: doua balansoare, un leagan, un carusel si o casuta de lemn. Totul inghesuit intr-un colt al acestei „oaze de verdeata” amenajata la o azvarlitura de bat de o padure racoroasa si in imediata vecinatate a curtilor satenilor, unde gasesti mai multa umbra si copaci decat in parcul de mii de euro.

Cat ar fi putut costa insa jocurile pentru copii? Internetul este plin de oferte, preturile produselor de fabricatie autohona sau straina variind in functie de calitate, de materialul folosit, de complixitate. Spre exemplu, o casuta de lemn cu o suprafata la sol de 4,15 metri, cu acoperis din lemn cu lucarna si cos, barulet, ferestre cu obloane si cutii pentru flori, pridvor si podea poate fi cumparat pentru 11.989 lei. Nu este insa cazul casutei din parcul de la Nana, care este simpla si care poate costa intre 2.600 si 4.500 lei.

In ceea ce priveste leaganele, doua la numar in parcul de la Nana, impreuna pot valora intre 1000 de lei si 2600 de lei, fiind vorba de modele clasice, adica banale. Caruselul pare a fi,  judecand dupa tarifele gasite pe Internet, cel mai scump mobilier, pretul unei astfel de "atractii" pornind de la 350 de euro in cazul modelelor fara pretentii. Ceva similar celui de la Nana poate ajunge la 1500 de euro. Bancile? Ele nu pot costa mai mult de 1000 de lei bucata, preturile variind, in general, intre 500 si 900 de lei. De precizat ca toate preturile sunt TVA. Oricum ai aduna aceste cifre, rezultatul nu depaseste 25.000 de lei, adica sub 6.000 de euro, la cursul actual.