Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, premierul Marii Britanii, David Cameron au participat, alaturi de presedintele Chinei, Xi Jinping, la un joc ce presupune o situatie de criza. S-a creat un fals atac nuclear, dejucat rapid de mai marii acestei luni, reuniti cu ocazia summitului privind securitatea nucleara.

Potrivit presei britanice, jocul nu s-a bucurat de o apreciere deosebit de entuziasta din partea cancelarului Merkel, spre deosebire de Obama, care a laudat ideea acestui „serious game”. Scenariul acestei crize s-a derulat sub ochii sefilor de stat si de guvern gratie mai multor filmulete interpretate de actori.

Pornind de la informatiile furnizate de „eroi”, liderii lumii au trebuit sa raspunda, cu ajutorul unui dispozitiv digital, la intrebari cu raspunsuri multiple. „Trebuie anuntata presa? Este nevoie de colaborarea cu puteri straine?, sunt cateva dintre aceste intrebari.

„Raspunsurile, anonime, au fost, ulterior, analizate si discutate de participantii la joc”, precizeaza, la randul ei, presa franceza, subliniind, in context, ca „acest exercitiu interactiv a fost o mare premiera la nivel de sefi de stat”.