„Vreau sa cred ca pot sa salvez de la inec pe oricine. Sunt un inotator destul de bun, pentru ca am crescut in Hawai”, a spus liderul de la Casa Alba, raspunzand unei intrebari adresata la o conferinta de presa la Seul.

Intrebarea vine dupa ce zilele trecute, Putin s-a declarat convins ca, daca el s-ar ineca, presedintele Obama i-ar sari cu siguranta in ajutor, relateaza The Hill.

„Pe langa relatiile interguvernamentale, mai exista si cele personale. Nu pot sa afirma ca intre mine si presedintele Obama s-au stabilit relatii deosebite, dar el e un om bun, curajos si cu siguranta m-ar salva”, a spus Putin.

Pana una, alta, Putin a fost sunat vineri de cancelarul german, Angela Merkel, care i-a transmis marea sa ingrijorare legate de situatia extrem de incordaa din estul Ucrainei si i-a cerut sa puna in aplicare acordurile convenite la Geneva. Acest compromis internatinal prevede, printre altele, dezarmarea insurgentilor si eliberarea cladirilor publice ocupate de separatisti in unele orase din estul Ucrainei.

Concomitent, practic, Obama a anuntat ca Statele Unite vor demara incepand de vineri consultari cu liderii europeni pentru a adopta o pozitie comuna privind instituirea de noi sanctiuni impotriva Rusiei.