Barack Obama a afirmat că nu există "nicio apropiere a punctelor de vedere în termeni de strategie" între Washington şi Moscova privind situaţia din Siria.

"Nu vor fi în măsură să avanseze cu ajutorul bombelor spre o soluţie paşnică în Siria", a declarat liderul de la Casa Albă în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate în comun cu preşedinta sud-coreeană, Park Geun-Hye, aflată în vizită la Washington.

Afirmaţii făcute într-un moment în care Rusia îşi întăreşte campania de bombardamente pentru a-l sprijini pe preşedintele sirian şi când, potrivit unui oficial american, aproape 2.000 de iranieni sau forţe susţinute de Iran participă, în apropiere de Alep, la o ofensivă contra grupărilor rebele, într-un efort coordonat cu Rusia şi puterea de la Damasc.

Iranul "face pur şi simplu tot mai mult ce a făcut în ultimii cinci ani, la fel ca Rusia", a mai spus Barack Obama, ţinând să sublinieze că teoria acestor ţări pentru a rezolva problema din Siria "nu funcţionează şi nu va funcţiona", informeaza agerpres.