"Ridicarea de ziduri care sa ne izoleze de economia globala nu face decat sa ne priveze de extraordinarele sanse pe care le deschide. Dimpotriva, America trebuie sa scrie regulile economiei lumii. America trebuie sa decida. Alte tari trebuie sa joace dupa regulile stabilite de America si de partenerii ei, nu invers. TTIP este exact ceea ce ne va permite acest lucru", a spus liderul de la Casa Alba. 

"Lumea se schimba si regulile odata cu ea. SUA, nu alte state precum China, trebuie sa le scrie", a subliniat presedintele Statelor Unite.

Pe de alta parte, intr-un interviu acordat postului de televiziune CNN, Barack Obama a afirmat ca miliardarul republican Donald Trump nu va fi ales presedinte al SUA. "Nu cred. Pentru ca nu ma astept ca Trump sa fie ales", a precizat el. 

Intre timp, Trump este liderul cursei republicane pentru Casa Alba, dupa ce a triumfat saptamana trecuta în cadrul a cinci alegeri primare organizate pe coasta de est a SUA, în aşa-numita 'super marţi' ('Super Tuesday').

Trump a repurtat victorii în Maryland, Pennsylvania, Delaware, Connecticut şi Rhode Island, detaşându-se la mare distanţă de principalii săi contracandidaţi - senatorul de Texas, Ted Cruz, şi guvernatorul de Ohio, John Kasich. Astfel, el a obţinut peste 50% din voturi în fiecare dintre cele cinci state.