"Eu am fost întrebat vara trecută când va avea loc listarea. Am condiţionat această listare de rezolvarea investiţiilor nerentabile. Din punctul nostru de vedere, am rezolvat această problemă în acte din septembrie, dar când am încercat să transferăm unele dintre ele, nu s-a reuşit. Listarea este fezabilă pentru acest an în situaţia în care aceste investiţii nerentabile vor fi soluţionate în trimestrul unu. Dacă în trimestrul unu al acestui an nu vor fi soluţionate, sigur că listarea se va amâna", a spus oficialul producătorului hidro.

Agliceru a precizat că este vorba despre investiţii nerentabile pentru Hidroelectrica, adică nu au ca scop producţia de energie, ci au ca obiect principal alimentări cu apă sau atenuări de viitură. "Aceste investiţii nerentabile energetic, dacă ar trebui terminate de Hidroelectrica, ar însuma 2 miliarde de euro. Această sumă, dacă ar apărea în faţa investitorilor ca obligaţie de plată, ar micşora substanţial valoarea societăţii", a completat el.

Agliceru a mai spus că Hidroelectrica are un plan de investiţii de peste un miliard de euro pentru următorii cinci ani. "Este vorba despre 1-1,1 miliarde de euro în următorii cinci ani, acesta este planul de investiţii. 300 de milioane de euro este planul de retehnologizare, 300 de milioane în modernizări, care înseamnă reparaţii, apoi 250 de milioane în terminarea investiţiilor în centrale noi", a arătat el, scrie agerpres.

Hidroelectrica a avut anul trecut 1,5 miliarde de lei profit brut şi 3,4 miliarde de lei venituri, potrivit rezultatelor preliminare, la o producţie de 17,4 TWh de electricitate, a mai spus oficialul companiei. În Adunarea Generală Extraordinară din 7 februarie, acţionarii Hidroelectrica au prelungit până la data de 7 august 2017 scrisoarea de angajament cu sindicatul de intermediere Morgan Stanley - Raiffeisen în vederea listării la bursă a producătorului de energie.