"In ultimele doua zile, coloane de tancuri, artilerie si unitari militare au traversat granita. Reprezentantii NATO sunt convinsi ca Rusia amplaseaza in Crimeea rachete Iskander purtatoare de focoase nucleare", continua sursa citata.

In opinia publicatiei, actiunile Rusiei reduc la zero acordul de armistitiu in estul Ucrainei, document semnat in septembrie. Este evident, estimeaza Times, ca aceasta intelegere a fost pentru "Kremlin o alta dovada de cinism, o pauza strategica in conflict".

Dar, subliniaza autorul articolului, tarile occidentale nu stiu "care sunt adevaratele intentii ale generalului lui Vladimir Putin".

"In cel mai bun caz, se poate presupune ca Rusia va incerca sa uneasca regiunile controlate de insurgenti in estul Ucrainei, sa preia controlul asupra aeroportului din Donetsk si sa transforme zona intr-o structura statala. Este urmatorul pas cheie in procesul de dezintegrare a Ucrainei", este de parere Times.

Unii cred ca Putin arunca lumea intr-un nou razboi rece. Asa sa fie oare? Razboi rece a fost definit drept "o confruntare regulata, menita sa reduca riscul transformarii unei crize intr-un conflict militar de amploare", aminteste Times.

Ultimele evenimente insa demonstreaza contrariul, si anume disponibilitatea Kremlinului de a agrava situatia.

"Stapanul de la Kremlin se inseala daca-si imagineaza ca detine controlul. Prin strategia ei, Moscova vrea sa demonstreze ca "Putin poate face orice, fara sa ceara nimanui permisiune. Iar Ucraina este in inima acestui joc periculos", considera Times.

"Putin trebuie facut sa inteleaga faptul ca lumea nu este mosia lui. El mizeaza pe faptul ca Occidentul nu va impune alte sanctiuni, pentru ca o economie rusa adusa in prag de colaps ar putea dauna economiei Ucraina. Jocul este pe viata si pe moarte", concluzioneaza Times.