Anunţul vine după câteva săptămâni de discuţii cu Board-ul SABMiller, care a respins precedentele oferte ale grupului belgian AB InBev, de 38 şi, respectiv, 40 de lire sterline per titlu, scrie agerpres.

Din 16 septembrie, când Annheuser-Busch InBev şi-a exprimat intenţia de a prelua SABMiller, acţiunile companiei britanice au urcat la Bursa de la Londra de la 29,33 la peste 36 de lire sterline.

Reprezentanţii AB InBev şi-au exprimat încrederea că oferta îmbunătăţită va fi atractivă pentru acţionarii SABMiller.  Compania care ar rezulta în urma tranzacţiei ar produce aproximativ o treime din cantitatea de bere consumată pe plan mondial. InBev, care deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona, domină piaţa din America Latină în timp ce SABMiller are o prezenţă importantă în Africa şi Asia.

SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, nu reuşeşte să înregistreze creştere în Europa şi America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunţat recent că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe şase continente. Ursus Breweries parte din grupul SABMiller plc şi este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar.