Agenții de recrutare din România le propun românilor care doresc să beneficieze de ridicarea restricțiilor pe piața muncii în Marea Britanie contracte de ucenicie plătite cu până la 1.000 de lire sterline și cursuri de pregătire.  Una dintre aceste agenții anunță oferte de ucenicie, subvenționate de guvernul britanic, la restaurantele 'Gordon Ramsay' și la clubul de fotbal Chelsea.

Potrivit The Sunday Times, o agenție de recrutare din orașul Cluj oferă o serie de astfel de contracte plătite cu sume între 650 și 1.000 de lire sterline pe lună.

În baza legislației europene privind libertatea circulației, Marea Britanie nu-i poate împiedica pe imigranții din UE să ocupe posturile de ucenic râvnite înainte de britanici, care sunt de asemenea în căutarea unui loc de muncă.

Agenția românească de recrutare din Cluj afirmă că se află în plin proces de plasare a 50 de români în astfel de posturi, în cadrul programului de 1,5 miliarde de lire sterline descris de David Cameron ca fiind un element-cheie al angajamentului său de a lupta împotriva 'flagelului șomajului în rândul tinerilor', subliniază publicația britanică.

Guvernul britanic a recunoscut însă că nu știe câți cetățeni străini au obținut oferte de ucenicie finanțate din banii contribuabililor pentru că nu s-a înregistrat naționalitatea lor.

Un anunț apărut pe Tjobs, un site românesc de locuri de muncă, afirmă că solicitanții care reușesc să obțină astfel de contracte vor beneficia și de cazare și vor fi așteptați pe aeroporturile britanice Luton și Heathrow.

Anunțul subliniază faptul că în Marea Britanie nu se vor plăti taxe pentru veniturile mai mici de 10.000 de lire sterline începând din acest an, scrie The Sunday Times, scrie Agerpres in pagina electronica.