Conform ratingului Forbes, patronul holdingului System Capital Management (SCM), Rinat Ahmetov, a pierdut incepand din aprilie anul trecut 4,2 miliarde de dolari, averea fiind estimata in prezent la 11,2 miliarde, scrie Ukrainskaia pravda.

Viktor Pinciuk, proprietarul companiei EastOne, si-a pastrat locul doi in clasament, cu 3 miliarde de dolari, mai putin cu 800 milioane de dolari fata de 2013.

El este urmat, pe pozitia a treia, de Ghennadi Bogoliubov, cu 2 miliarde de dolari, singurul care, in perioada de referinta, a reusit sa-si sporeasca averea gratie activelor miniere detinute in Australia si Ghana.

In schimb, partenerul lui de afaceri, Igor Kolomoiski, coproprietar al bancii PrivatBank, a pierdut aprope 25% din patrimoniul pe care-l controleaza, estimat acum la 1,8 miliarde de dolari.

Nu i-a mers bine nici lui Vadim Novinski, actionar, alaturi de Ahmetov, la grupul metalurgic Metinvest si patronul Smart-holding. Averea acestuia s-a redus de la 1,9 la 1,4 miliarde de dolari.

Presedintele ales al Ucrainei, Piotr Poroshenko, proprietarul corporatiei Roshen, figureaza pe lista Forbes cu 1,3 miliarde de dolari, fiind plasat, prin urmare, pe locul cinci.