"Oltchim SA a înregistrat un profit total de 589.000 de euro în ianuarie 2016, cu o EBITDA de 1,5 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 12,2 milioane de euro, respectiv o pondere a EBITDA în cifra de afaceri de peste 12%, acestea fiind cele mai bune rezultate economico-financiare lunare înregistrate de SC Oltchim SA după intrarea în procedura insolvenţei", susţin reprezentanţii companiei.

Rezultatul din exploatare a fost de 597 milioane de euro, însă, pe partea financiară, compania a avut o pierdere de 8.000 de euro. Combinatul a consemnat cheltuieli de 11,9 milioane de euro în această perioadă şi venituri de 12,5 milioane de euro.

Principalele măsuri avute în vedere prin Planul de reorganizare aprobat de creditori, pentru eficientizarea activităţii Oltchim, au fost implementate cu succes în perioada mai - decembrie 2015, se mai arată în comunicat. Printre măsuri se află retehnologizarea a două electrolizoare din cadrul instalaţiei de electroliză cu membrană şi reparaţia cuptorului de var, reducerea personalului excedentar şi recâştigarea pieţelor de desfacere, cu preponderenţă externe.

Astfel, în luna ianuarie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015, Oltchim a crescut cantităţile de produse finite comercializate la principalele grupe de produse cu 4% la polioli-polieteri, grupă de produse care deţine 70% din cifra de afaceri, 17% la soda caustică lichidă şi solidă şi 54% la produsele oxo-alcooli, relateaza agerpres.