'Incendiile şi calamităţile naturale au fost, pe parcursul lui 2015, cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig Vienna Insurance Group a plătit daune consistente. Pe segmentul Property, pagubele cele mai însemnate le-au provocat inundaţiile şi incendiile, suma cea mai mare pe această linie, respectiv 2,67 milioane lei, fiind plătită în urma unei calamităţi naturale care a provocat inundarea a 6 microcentrale. Un incendiu la o hală de producţie a cablurilor electrice provocat de un scurt circuit, a provocat a doua mare daună în topul de pe acest segment, din 2015, respectiv 1,84 milioane lei. Pe locul trei se află tot un incendiu, de data aceasta la o hală de producţie şi procesare carne, daună despăgubită cu 1,28 milioane de lei', se arată în comunicatul preluat de agerpres.

Despăgubirile pentru vătămări corporale şi daune morale au reprezentat valorile cele mai mari plătite pe parcursul anului 2015 pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto Obligatorie (RCA). Cea mai mare despăgubire pe această linie, în valoare de 1,71 milioane lei, a fost plătită în cazul unui accident auto provocat de un şofer care a pierdut controlul volanului, părăsind carosabilul şi răsturnându-se. În urma accidentului, cei doi pasageri au suferit grave vătămări corporale.

'Clasamentul daunelor este continuat de o despăgubire în valoare de 1,48 milioane lei, plătită în cazul unui accident provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. În urma accidentului, un pasager a decedat, iar ceilalţi trei ocupanţi ai autoturismului au fost grav răniţi. Cele mai mari despăgubiri plătite în baza poliţelor RCA sunt reprezentate de daunele morale şi vătămările corporale', informează sursa citată.

Compania mai arată că pe linia asigurărilor Casco, cea mai mare despăgubire plătită în 2015 a fost în valoare de 448.404 lei şi reprezintă o daună totală survenită în urma unei derapări, urmată de un impact violent cu un cap de pod.

'Următoarea despăgubire este în valoare de 297.667 lei şi a fost plătită tot în urma unei daune totale. Şoferul unui autotractor a pierdut controlul volanului, automobilul a intrat în balans, s-a răsturnat şi a luat foc. Topul este continuat cu o despăgubire în valoare de 272.194 lei, reprezentând o daună totală survenită în urma incendierii unei maşini în parcare', arată Omniasig.

Cea mai mare despăgubire pe segmentul asigurărilor de locuinţe a fost în valoare de 255.686 lei, sumă plătită în cazul unui incendiu provocat de instalaţia electrică a unui imobil. Al doilea loc în clasament îl ocupă un alt incendiu care a afectat trei nivele ale unui imobil, incident despăgubit cu suma de 235.448 lei. Pe cea de-a treia poziţie se află o despăgubire în valoare de 190.000 lei, constituind pagube survenite în urma unui incendiu la un imobil.