„Dacă în acest context economic nefavorabil sunt mulţi oameni care sărăcesc, era clar că cineva trebuia să se şi îmbogăţească din asta. Şi m-am gândit: de ce să nu fiu chiar eu cel care reuşeşte să scoată ceva pozitiv din criză”. Aşa şi-a început Bogdan Ciocoveanu povestea despre cum a ajuns în postura de manager de criză sau mai bine spus „omul angajat să concedieze”, să salveze companiile de la „înec” şi să le readucă pe linia de plutire.

Nu numai că a reuşit acest lucru, dar toate organizaţiile pe care le-a restructurat sunt acum pe „val”. Bogdan Ciocoveanu este de trei ani şi cel care conduce una dintre cele mai mari companii importatoare de băuturi din România: Lerida International.
Primul vis: să ajungă enciclopedist

Povestea lui de viaţă este una absolut fabuloasă, cu un traseu care întrece scenariul oricărui film. În copilărie visa să devină enciclopedist, iar mai apoi diplomat. „Mi se părea fascinant să fii enciclopedist ca Dimitrie Cantemir, unicul din România recunoscut ca având această meserie. Apoi am vrut să devin diplomat. În această profesie călătoreşti mult, descoperi tradiţii, ajungi să cunoşti oameni cu un nivel de pregătire ridicat, dar acest drum îţi oferă şansa să îţi promovezi ţara într-un mod frumos şi faptul că aş fi putut să fac aceste lucruri a dus la dorinţa mea de a mă face diplomat”, povesteşte Ciocoveanu, trădând o undă de patriotism.

Citeste mai mult pe cariereonline.ro