Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a menţionat, marţi, că instanţa a admis propunerea formulată de DIICOT privind prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale a celor opt inculpaţi. Decizia nu este definitivă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a precizat Cosmin Muntean. Competenţa Curţii de Apel Alba Iulia de a soluţiona cererea DIICOT a fost atrasă de faptul că printre persoanele faţă de care se fac cercetări în acest caz se află şi un ofiţer de poliţie judiciară din Hunedoara.

Finanţatorul clubului de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, a fost arestat preventiv în 12 iunie, omul de afaceri fiind, potrivit DIICOT, liderul unei grupări infracţionale organizate deosebit de violentă.Fosta sa soţie şi fostul bodyguard al lui Simota, cu care femeia s-a recăsătorit, au fost arestaţi preventiv cu o lună înainte, respectiv în 10 mai. De altfel, procurorii au extins urmărirea penală pentru Simota şi alte persoane ulterior arestării soţilor Litera.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ale căror victime au fost oameni de afaceri din Hunedoara, o parte dintre aceştia fiind duşi, la muncă, în Libia.Gruparea a acţionat în perioada 2007 - începutul anului 2011. În total, au fost identificate mai mult de zece părţi vătămate. Prejudiciul provocat prin activitatea infracţională este de peste 800.000 de euro. Potrivit DIICOT, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelăciune etc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă până la 20 de ani de închisoare, scrie Agerpres in pagina electronica.