Intr-un interviu acordat publicatiei The Verge, acest francez care elaboreaza pentru Facebook sisteme de traducere sau legende automatizate, spune ca progresul inregistrat astazi in domeniul inteligentei artificiale - masini autonome cu program AlphaGo - functioneaza pentru ca au o aplicatie "extrem de restransa", intr-un context bine definit.

"Cand unii afirma ca AlphaGo reprezinta un mare pas spre inteligenta generalizata, se inseala. Inteligenta artificiala nu inseamna ca o masinarie ii poate invinge pe oameni la sah, or alte jocuri. Sau ca roboti inteligenti se plimba pe strada. Acest lucru nu ajuta la rezolvarea problemelor, este o chestiune total diferita", a spus el.

El a constatat, de asemenea, ca algoritmii sunt tot mai rar comparati cu roboti de tip Terminator decat pana acum, in special in presa si ca oamenii au inceput sa inteleaga faptul ca mai este drum lung de strabatut pana la un nivel de apropiere intre roboti si oameni. "Prin urmare, unii isi fac griji si lanseaza avertismente in mod prematur. Asta nu inseamna ca trebuie sa ignoram subiectul, dar, cel putin pe termen scurt, nu exista pericol, nu exista scenarii de tip Terminator", a subliniat el.

Mai multi patroni de companii tehnologice, precum Elon Musk sau Bill Gates, au vorbit despre amenintarea reprezentata de inteligenta artificiala. Jody William, care a primit Premiul Nobel pentru pace, s-a pronuntat impotriva "robotilor ucigasi" - arme automatizate capabile sa ia singure decizii.