Pentru a rezolva aceasta chestiune, expertii au propus crearea unui corp uman artificial, unic in felul sau. S-a pornit de la ideea ca, astazi, anumite proteze pot fi coordonate cu ajutorul gandului si sunt oameni care traiesc cu astfel de inlocuitori bionici. Iar oamenii de stiinta afirma ca, pe viitor, proteze pot fi implantate inclusiv in interiorul corpului uman.

Potrivit publicatiei stiintifice Myjane, cercetatorii americani au reusit sa creeze un amestec speciale, care sa incluiasca sangele si sa furnizeze creierului tot ce acesta are nevoie, iar acum se lucreaza la “constructia” altor proteze care sa fie montate in locul organelor interne care cedeaza datorita imbatranirii.

In cercetarile lor, expertii folosesc inclusiv o serie de alimente cu efect pozitiv asupra activitatii creierului uman, printre care afinele si marul. Studiile efectuate de specialistii americani au aratat ca acest fruct de padure, bogat in antioxidanti, imbunatateste memoria. In ceea ce priveste marul, el reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer.