OMV nu a oferit detalii cu privire la preţul tranzacţiei, care ar urma să se finalizeze în 2017. 'Prin această tranzacţie am fixat cursul pentru optimizarea reţelei de benzinării pe una din cele importante pieţe ale OMV', a declarat Manfred Leitner, membru în boardul OMV.

După această vânzare, numărul de benzinării OMV din Cehia va scădea de la 217 până la 135. Lider pe piaţa de distribuţie de carburanţi din Cehia este Unipetrol care deţine 338 de staţii de alimentare sub brandul Benzina, urmat de grupul ungar MOL cu 315 staţii.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie, mentioneaza agerpres.