"Am identificat mai multe zăcăminte mici ca producţie sau mari ca şi costuri. Acestea sunt puse pentru testarea pieţei, dacă este sau nu este interes să cumpere zăcăminte mici. Abia am lansat acest proces. Sunt câteva zeci de zăcăminte şi vom putea spune exact care va fi pachetul în funcţie de apetitul care este în piaţă", a spus Gheorghe.

Ea a precizat că important este ca zăcămintele cu producţie foarte mică să fie gestionate de alţii care au costuri mai mici.

Pe de alta parte, OMV Petrom a consemnat în primul semestru al anului în curs un profit net de 1,21 miliarde de lei, de trei ori mai mare decât cel obţinut în perioada similară din 2016, când rezultatul a fost de 405 milioane de lei, iar valoarea vânzărilor consolidate a urcat cu 25%, la 9,261 miliarde de lei, stimulată de preţurile semnificativ mai ridicate la ţiţei şi de volumele mai mari de produse petroliere, gaze naturale şi electricitate, compensate parţial de preţurile medii de vânzare mai scăzute la gaze naturale.

Potrivit datelor financiare publicate joi de companie, rezultatul din exploatare al Grupului, în valoare de 1,577 miliarde de lei s-a îmbunătăţit semnificativ faţă de cel raportat în semestrul I 2016 (566 milioane de lei) pe fondul evoluţiei favorabile a preţului la ţiţei, dar şi datorită cheltuielilor de explorare mai mici şi eliminării impozitului pe construcţii speciale începând cu anul 2017.