Compania şi-a bugetat venituri din vânzări, excluzând accizele, de 13,487 miliarde de lei, costul vânzărilor va fi de 10,732 milioane de lei, la care se adaugă cheltuieli de distribuţie de 0,525 miliarde de lei şi cheltuieli administrative şi alte cheltuieli de exploatare de 0,380 miliarde de lei.

Astfel, vor rezulta un profit înainte de dobânzi şi impozitare (EBIT) de 1,851 miliarde de lei şi la un profit net de 1,827 miliarde de lei. Totodată, Petrom şi-a bugetat investiţii de 4,565 miliarde de lei pentru acest an, din care cea mai mare parte, respectiv 4,1 miliarde de lei, va merge către sectorul de upstream (explorare şi producţie).

Pentru 2017, reprezentanţii companiei estimează o valoare medie de 55 de dolari pe baril pentru ţiţeiul Brent, de referinţă pe piaţa europeană, scrie agerpres.

În ceea ce priveşte sectorul de downstream, este planificată o rată de utilizare a rafinăriei Petrobrazi de peste 90% în 2017 şi se anticipează ca una dintre turbinele de gaze ale centralei electrice Brazi să rămână indisponibilă până în trimestrul trei şi este planificată o oprire de trei săptămâni pentru cea de-a doua turbină pe gaze în trimestrul doi al anului.

"Cererea de gaze în România ne aşteptăm să se menţină relativ stabilă, dar concurenţa şi presiunea pe marje vor creşte", au mai arătat oficialii companiei.