"În contextul curent de piaţă, cu un preţ scăzut al ţiţeiului, trebuie să rămânem prudenţi şi să ne menţinem o poziţie financiară solidă. Având în vedere nivelul ridicat de lichiditate necesar pentru a ne susţine nevoile privind investiţiile, am propus acţionarilor şi aceştia au aprobat neacordarea de dividende pentru 2015', a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat bugetul de investiţii pentru 2016 al OMV Petrom SA, acestea fiind estimate 3,98 miliarde lei, în scădere faţă de cele de 4,26 miliarde de lei realizate în 2015. Principala direcţie de investiţii va continua să fie divizia Upstream, pentru care s-au bugetat investiţii de peste 3,48 miliarde de lei (88% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiţii de 465 milioane de lei, în 2016.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii, la sfârşitul lui 2015, scrie agerpres.