"OMV, compania care a descoperit zăcământul, va începe curând activităţile de dezvoltare a proiectului petrolier Band Karkheh, pe baza contractului încheiat cu Compania Naţională Iraniană de Petrol (NIOC)", a explicat Zamani. În ianuarie, OMV a semnat un Memorandum de înţelegere cu compania iraniană Dana Energy privind cooperarea în proiecte petroliere upstream derulate în Iran.

Dana Energy este o companie privată care activează în sectoarele explorare şi producţie, servicii upstream şi tranzacţionare de energie. Compania a participat la o serie de proiecte importante din Iran, precum câmpurile South Pars şi South Azadegan. În luna iulie 2016, Dana Energy a fost inclusă pe o listă de opt firme iraniene, care au primit aprobarea Guvernului pentru a încheia parteneriate cu companiile energetice internaţionale.

OMV a intrat pe piaţa din Iran încă din 2001, iar în 2016 a semnat un memorandum de înţelegere cu National Iranian Oil Company (NIOC) pentru evaluarea a diferite zăcăminte din zona Zagros din vestul Iranului. Iranul are cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume şi este pe locul patru în privinţa rezervelor de ţiţei.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%, mentioneaza agerpres.