"Nu văd o concurenţă reală aici. Dacă ne uităm la furnizarea gazelor naturale în viitor, unele volume de gaze naturale se vor încrucişa probabil pe piaţă dar acest fapt nu va influenţa implementarea proiectului", a afirmat Leitner, sperand ca firmele implicate în proiect să rezolve situaţia creată în Polonia

În 22 iulie, Oficiul anti-monopol polonez (UOKiK) a decis că planificata societate mixtă înfiinţată de Gazprom şi cinci companii europene pentru construirea Nord Stream-2 ar putea submina concurenţa pe piaţa locală. În decembrie 2015, Gazprom şi cinci companii europene au solicitat UOKiK aprobarea pentru societatea mixtă.

Anterior, in decembrie 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul "South Stream" în favoarea "Turkish Stream", un gazoduct spre Turcia, prin Marea Neagră. Până acum insa nu a fost semnat un acord interguvernamental cu privire la Turkish Stream, proiectul fiind îngheţat după ce relaţiile dintre Moscova şi Ankara s-au înrăutăţit în luna noiembrie 2015, după doborârea unui avion rusesc de vânătoare de către armata turcă.

Marţi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că gazoductul Turkish Stream va fi construit cât de curând posibil, cu scopul de a fi extins în Europa, scrie agerpres.