Consiliul guvernatorilor OPEC, care dezbate o rectificare a strategiei încă din 2015, s-a reunit la Viena pentru a negocia o nouă versiune. "A fost aprobată", a declarat una din surse, adăugând că intalnirea s-a derulat fără probleme.

Separat, secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, a spus că atât OPEC cât şi alţi mari producători de petrol sunt aproape de a ajunge la un acord luna viitoare care va reduce supraoferta mondială de ţiţei. Potrivit lui Mohammed Barkindo, toate cele 14 state membre ale OPEC, inclusiv Irakul, precum şi Rusia sunt decise să finalizeze acordul la reuniunea din 30 noiembrie.

"Suntem optimişti că până pe 30 noiembrie vom obţine reducerile de producţie necesare care vor ajuta la reechilibrarea pieţei. Suntem încrezători că şi prietenii noştri care nu fac parte din OPEC vor contribui şi ei", a spus Barkindo.

În data de 28 septembrie, la o reuniune care a avut loc la Alger, OPEC a ajuns la un acord de principiu potrivit căruia îşi va reduce producţia până la un interval de 32,5-33 milioane barili pe zi, prima reducere a producţiei din ultimii opt ani, pentru a facilita o reechilibrare a pieţei petroliere. Experţii din statele membre OPEC s-au întâlnit vineri la Viena pentru a pune la punct detaliile acordului, iar sâmbătă s-au întâlnit cu reprezentanţi din principalele state producătoare de petrol care nu sunt membre OPEC, Azerbaidjan, Brazilia, Kazahstan, Mexic, Oman şi Rusia, aminteste agerpres.