Cele patru persoane rănite în explozia de la CET Sud au arsuri produse de abur fierbinte pe cel mult 30 la sută din suprafaţa corpului, a declarat, luni, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, relateaza Mediafax.

Patru persoane au fost rănite în urma exploziei care a avut loc luni dimineaţă, la CET Sud. Trei dintre victime au arsuri la membre, iar a patra este rănită mai grav, având şi arsuri la faţă, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca.

Doi dintre răniţi au fost internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni, o altă persoană a fost dusă la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar a patra este la Spitalul Sfântul Ioan, a precizat dr. Cristian Pandrea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că la CET Sud a avut loc o explozie urmată de un incendiu, acesta fiind stins de echipajele de intervenţie de la CET Sud până la sosirea pompierilor.

Daniel Vasile a precizat că zona a fost delimitată şi, din informaţiile primite, nu există riscul să se producă o altă explozie.

El a mai spus că la faţa locului au fost trimise patru echipaje de prim ajutor şi un echipaj pentru stingerea incendiului, nefiind însă necesară intervenţia acestuia din urmă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti face cercetări în cazul exploziei la CET Sud, din informaţiile primite de la faţa locului fiind vorba de o explozie la unul dintre cazane, a declarat pentru MEDIAFAX directorul ITM, Constantin Bujor.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti a spus că, din informaţiile primite până acum, ar fi fost vorba de o explozie la cazanul 5 de la CET Sud.

Constantin Bujor a precizat că o echipă de inspectori de la ITM Bucureşti a fost trimisă la faţa locului pentru a începe cercetările în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului.