Membrii echipei Oracle de dezvoltare Java precum şi alţi lideri ai industriei vor prezenta caracteristicile esenţiale ale acestor noi produse în timpul transmisiunii online. Mai mult, peste 30 de videoclipuri cu detalii tehnice despre Java SE 8, Java ME 8, Java Embedded şi Internetul Obiectelor vor fi disponibile la cerere.

Astfel, Oracle anunţă disponibilitatea pachetului JDK 8, o implementare a specificaţiilor platformei Java SE 8 recent aprobată de Java Community Process (JCP). Această versiune include cel mai extins upgrade la modelul de programare Java de la introducerea platformei, în 1996. JDK a fost dezvoltat în colaborare cu comunitatea OpenJDK.

Oracle anunţă de asemenea Oracle Java SE Embedded 8, care beneficiază de noile caracteristici ale Java SE 8 şi este optimizat pentru sisteme de complexitate mijlocie şi ridicată.
Oracle JDK 8 şi Oracle Java SE Embedded 8 sunt acum disponibile pentru descărcare.

Java SE 8 şi Java ME 8 sunt concepute pentru a deveni convergente, iar Java ME 8 urmează a fi disponibilă în aceată primăvară.

Cu ajutorul unei platforme Java 8 distribuite pe dispozitive integrate, desktop-uri, centre de date şi în cloud, clienţii pot rula aplicaţii mai rapid, pot procesa şi analiza datele chiar în momentul prelucrării acestora şi pot reacţiona instantaneu la evenimente.

Datorită beneficiilor multi-platformă oferite de Java, implementările Oracle Java Embedded măresc flexibilitatea sistemelor hardware şi opţiunile disponibile, permit o portabilitate mai mare a aplicaţiilor şi măresc ciclurile de viaţă ale produselor.

"Java este standardul global pentru dezvoltarea şi livrarea de aplicaţii oriunde – de la dispozitive de mici dimensiuni până în Cloud. Convergenţa dintre Java SE 8 şi Java ME 8 este menită să ofere un mediu uniform de dezvoltare, care îmbunătăţeşte productivitatea dezvoltatorilor şi performanţele aplicaţiilor, şi oferă posibilitatea de a dimensiona adecvat platforma de dezvoltare pentru implementare pe o varietate şi mai mare de situaţii,” a declarat Nandini Ramani, vice preşedinte pentru dezvoltare, Java Platform, Oracle. “Lansarea Java 8 va demonstra caracteristicile inovatoare ale Java SE 8 şi Java ME 8 şi va demonstra felul în care cele mai noi versiuni ale platformei Java pot revoluţiona dezvoltarea de aplicaţii, pot armoniza IT-ul corporatist şi pot conferi putere Internetului Obiectelor.”

Java în cifre

  • 9 milioane de dezvoltatori în întreaga lume
  • Peste 3 miliarde de dispozitive bazate pe tehnologie Java
  • Peste 125 milioane de dispozitive media bazate pe Java
  • Peste 10 miliarde de Carduri Java au fost livrate de la lansarea acestora