"Consolidarea constituie o necesitate în Franţa şi în Europa. De aceea vom încuraja acest proces', a spus oficialul francez in cadrul unor dezbateri privind vânzarea operatorului de telecomunicaţii SFR, deţinut de Vivendi, către compania Altice SA. La inceputul acestei saptamani, Vivendi a acceptat sa vândă SFR, numarul doi de de telefonie mobilă din Franţa către Altice, compania holding a miliardarului franco-israelian Patrick Drahi, într-o tranzacţie estimată la peste 17 miliarde de euro. Atlice a respins, astfel, o oferta îmbunătăţită lansata de firma Bouygues SA, ofertă susţinută de guvernul francez.

In opinia lui Montebourg, aceasta tranzacţie pune sub semnul întrebării viitorul operatorilor de telecomunicaţii Bouygues şi Iliad SA. Totusi, a subliniat oficialul franceze, o fuziune între cele două nu este analizată in momentul actual. In acest context, ministrul a explicat că Franţa cere companiilor de telecomunicaţii să se consolideze dincolo de frontierele ţării. Companiei Orange, unde statul deţine 27% din acţiuni, i s-a cerut, spre exemplu, să profite de alianţele sale din Europa pentru a se consolida în afara Franţei.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat în mod repetat că sectorul telecomunicaţiilor din Europa are nevoie de consolidare, idee susţinută şi de Rene Obermann, şeful Deutsche Telekom AG, cel mai mare operator european de telecomunicaţii. Orange, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat miercuri că a finalizat vânzarea diviziei din Republica Dominicană către compania Altice.