Compania franceză ia în considerare cumpărarea operaţiunilor Millicom din Senegal, Ghana şi Ciad. De asemenea, Orange caută noi oportunităţi în estul Africii, după ce a acceptat în noiembrie să vândă participaţia sa de 70% în Telkom Kenya către Helios Investments, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al Orange nu a comentat informaţia în timp ce un reprezentant al Millicom a precizat că nu comentează în privinţa zvonurilor şi speculaţiilor. Luni, acţiunile Millicom au urcat cu 3,6%, la 486,90 coroane, la Bursa de la Stockholm, în timp ce titlurile Orange au scăzut cu 1%, la 15,43 euro, la Bursa de la Paris.

Un acord cu Millicom va sprijini ambiţiile de creştere ale Orange, după eşecul încercării de a prelua rivala franceză Bouygues SA, pentru 11,2 miliarde de dolari. În februarie, Millicom a acceptat să vândă companiei Orange activele sale din Congo, pentru 160 milioane de dolari.

Millicom vrea să renunţe şi la activele sale din vestul şi centrul Africii, iar Orange ar putea fi interesat, susţin sursele. Orange are deja operaţiuni în câteva state din vestul Africii, inclusiv Coasta de Fildeş, Camerun şi Senegal. Luna trecută, Orange a anunţat că va investi 75 milioane de euro (85 milioane de dolari) în compania nigeriană de comerţ electronic Africa Internet Group (AIG) şi va deveni acţionar.

AIG, înfiinţată în 2012, are deja nume importante în rândul acţionarilor: Goldman Sachs, compania de telecomunicaţii MTN din Africa de Sud şi firma germană Rocket Internet. AIG deţine câteva firme din 26 state africane, inclusiv Jumia, HelloFood, Jovago şi Lamudi, relateaza agerpres.