Costul proiectului se ridica la 6,8 miliarde dolari. Suprafata totala a noului centru este de aproximativ 4,5 milioane de metri patrati.

Practic, el va fi un oras complet acoperit, cu aer conditionat pretutindeni.

In interiorul orasului va fi ridicat Mall of the World, cel mai mare ca suprafata din lume. In prezent recordul la aceasta categorie este detinut de centrul comercial Dubai Mall situat, desigur, tot in Dubai. Anul trecut, el a fost vizitat de 75 milioane de oameni.

In ceea ce priveste fondurile de finantare, jumatate din banii necesari vor fi obtinuti din resurse interne, cealalta din piata, din vanzarea si inchirierea diferitelor imobile, pe masura cele ele vor fi finalizate.

Orasul va gazdui, de asemenea, in jur de 100 de hoteluri cu o capacitate total de cazare de 20.000 de locuri, o strada pietonala de peste sapte kilometri, clinici medicale, teatre, circ si multe alte puncte de distractie si recreere.

Se prevede, de asemenea, realizarea celui mai mare complex de petrecere a timpului liber in familie. El va fi dotat cu o cupola mobila, care se va deschide iarna, cand temperaturile devin moderate.

Orasul va putea primi anual 180 de milioane de vizitatori. In jurul lui vor fi amenajate parcari pentru 50.000 de locuri.