Cum s-a ajuns aici? Cauza o constituie faptul că asezarea, care numara 149 de locuitori, este situata in mijlocul unei zone de peste 33.000 de kilometri pătraţi în care comunicaţiile ce folosesc unde electronice sunt interzise. De ce? Pentru simplul motiv ca respectivul perimetru este folosit de oamenii de stiinta pentru comunicaţiile spaţiale şi nu permit echipamentelor electronice personale să perturbe semnalele. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa existe nici radio, nici TV, nici WIFI, telefoane mobile sau bluetooth.

De precizat ca la Green Bank se afla cel mai mare radiotelescop rotativ din lume. Pentru a permite telescopului să funcţioneze fără probleme, oraşul a interzis complet folosirea echipamentelor electronice pentru comunicaţii, iar patrulele poliţiei verifică orice semnal electronic ce ar încălca interdicţia.Numai serviciile de intervenţie au voie să folosească radioul, iar în localitate există un singur telefon public. Localnicii au acces la internet, dar la vitezele oferite de conexiunile de tip dial-up.

Evident că toate acestea fac dificil traiul modern pentru rezidenţii din zonă, însă sunt privite pozitiv de mulţi alţi oameni care au venit aici, începând cu mijlocul anilor 2000, în încercarea de a scăpa de tehnologie. Mulţi dintre cei nou veniţi spun că suferă de hipersensibilitate electromagnetică (EHS), maladie nerecunoscută de comunitatea medicală.

Unii oameni cred că undele provocate de echipamentele electrice îi fac să se simtă rău, să aibă alergii, iar Green Bank este unul din puţinele locuri unde pot trăi sănătoşi. "Viaţa nu este perfectă aici", spune o femeie. "Nu există magazine, restaurante sau un spital apropiat. Dar cel puţi aici sunt sănătoasă. Pot să fac diverse lucruri. Nu stau tot timpul în pat cu dureri de cap", relateaza Mediafax.