În cursul unor audieri a Senatului american, organizate special la Miami, senatorul Bill Nelson a catalogat sudul Floridei drept "Zona Zero" a schimbărilor climatice. In opinia lui, trei sferturi dintre cei 20 de milioane de locuitori ai statului Florida trăiesc pe coastă, iar apele Oceanului se apropie ameninţător de casele lor.

Conform estimarilor expertilor de la ONG World Resources Institute, incepand din 1870, Florida a pierdut 30 cm din coastă, iar până în 2060 marea va mai înainta cu încă 23 până la 61 cm. Îngrijorător este faptul că oraşul Miami se află la altitudinea de doar 1,22 m.

În plus, oraşul este construit "pe un sol alcătuit din rocă sedimentară calcaroasă, poroasă şi îmbibată cu apă", a subliniat senatorul Nelson. "Construirea unor diguri nu ar servi la nimic" pentru că subsolul este "ca un şvaiţer", a explicat el.

"Este nevoie de soluţii inovatoare" pentru a proteja bunurile imobiliare situate pe malul oceanului, a caror valoare este estimata, in cazul orasului Miami, la o valoare totala de 14,7 miliarde de dolari, a adaugat senatorul democrat.