Proiectul Crystal Laputa poarta semnatura biroului californian de arhitectura 5+design.

Ansamblul este format din trei blocuri turn cu 30 de etaje fiecare, precum si mai multe vile construite chiar pe faleza. Cartierul este strabautut de numeroase canale si dispune de golfulete, peste care au fost "aruncate" poduri pietonale.

Cryslal Laputa se construieste in conformitate cu filosofia "satului vertical". Ceea ce inseamna ca spatiile locuibile si cele sociale se integreaza unele cu celelalte, toate fiind orientate spre verticala.

Toate constructiile sunt "unite" printr-un parc comun, la nivelul al treilea. Dedesubs se afla pacarile pentru autovehicule si pontoanele pentru barbi, deasupra fiind amplasate apartamentele.

"Blocurile de locuinte reprezinta ceva banal, dar marea majoritate a acestor imobile par singuratice, le lipseste acel ceva care da senzatia de organism unic. Crystal Laputa a fost creat tinant cont inclusiv de acest neajuns", citeaza Forbes explicatiile arhitectilor californieni.

Fiecare apartament are iesire proprie spre lift, unde se ajunge traversand o alee inverzita. Cele trei blocuri turn au 158, 49 si, respectiv, 48 de apartamente.

Sunt trei tipuri de apartamente: cu patru camere si un birou, o suprafata totala de 210 metri patrati dispusi pe doua nivele. Pretul variaza de la1600 la 3.000 de dolari/mp.

Apartamente cu trei dormitoare si living cu bucatarie open space, totul repartizat pe o suprafata de 240 metri patrati. Pretul unui metru patrat porneste de la 3.000 si poate ajunge la 5.000 de dolari.

In sfarsit, sunt apartamente cu scara interioara si sase camere si living, suprafata de 370-400 metri patrati. Pretul variaza de la 3.800 la 6000 de dolari/mp.

Suprafata construita a cartierului Crystal Laputa este de 21.000 metri patrati, intreg ansamblul rezidential intanzandu-se pe 150.000 de metri patrati.  Fiecare apartament dispune de o mica piscina proprie deschisa.

Toate apartamentele au fost deja vandute. Cartierul beneficiaza, de asemenea, de o sala de bal, o zona pentru practicarea diferitelor sporturi. Pe apa exista, totodata, o casa pentru ceremonia ceaiului.