In primele zile de la izolarea Qatarului, locuitorii tarii au luat cu asalt supermarketurile, devalizand, la propriu, raioanele cu produse alimentare. Oamenii se tem de o penurie in conditiile in care avioanele companiei Qatar Airways nu mai au voie sa zboare in spatiul aerian al tarilor vecine.

In acest context, compania Iran Air a anuntat ca a trimis in Qatar cinci avioane cu hrana, precum si trei nave cu 350 de tone de produse alimentare.

Pe de alta parte, un investitor din Qatar hotarat sa puna la bataie opt milioane de dolari pentru a aduce in tara 4.000 de vaci Holstein, cu scopul declarat de a pune la punct o fermă şi de a evita un colaps al aprovizionării cu lapte proaspăt. Pentru transportul animalelor, cumparate de Moutaz Al Khayyat, preşedintele Power International Holding, din Australia şi SUA, va fi nevoie de 60 de avioane.

Până de curand, cei aproximativ un milion de locuitori din Doha cumparau lapte proaspăt şi produsel lactate provenite, in special, din Arabia Saudită. Acum insa, aceasta linie de aprovizionare a cazut, practic, iar Qatarul cheltuie saptamanal 500 de milioane de dolari pentru a construi stadioane si metro înaintea Cupei Mondiale din 2022.