Iesind in fata presei, vedeta de renume internationala a spus in limba rusa: „Buna dimineata, ce mai faceti, multumesc”. Intrebata cum reuseste, la cei 58 de ani, sa ramana atat tanara si sclipitoare, artista a raspuns: „Radacinile rusesti”.

„Bunicii mei au fost rusi. Au locuit la Petersburg”, a explicat Ornella Muti. „Au plecat, dar nu au mai reusit sa se intoarca in Rusia, e groaznic. Mama mi-a povestit foarte multe despre Rusia, imi place sa ma gandesc la radacinile mele rusesti si imi place sa vin in Rusia, sa cunosc lucruri noi despre aceasta tara”, a spus actrita italiana.

Intrebata daca ar putea urma exemplul colegului sau de breasla francez, Gerard Depardieu si sa obtina cetatenie rusa, Muti nu a respins o astfel de idee: „Da, e posibil”. Ea a mentionat ca, printre altele, cunoaste destul de bine Petersburgul si ca a fost in cateva randuri la Moscova.

Iar daca ar fi sa aleaga intre cele doua orase, cel de pe Neva ramane preferatul ei. Moscova, a continuat actrita, este prea mare, prea zgomotos. „Imi plac iernile rusesti, cu multa zapada ma simt ca o printesa”, a recunoscut Ornella Muti.