Deși Redmayne interpretează o persoană reală (Stephen Hawking), balanța poate înclina în favoarea lui Keaton dacă Academia decide să premieze revenirea unuia din actorii preferați de public în anii 90. Care sunt principalii pretendenti la Oscar:

1. Michael Keaton, capabil să zboare și fără mantia lui Batman

În 'Birdman' și la 63 de ani, Keaton joacă acum rolul unui actor la capăt de carieră care lasă în spate filmele cu super-eroi și vrea să monteze pe Broadway o piesă de teatru. Interpretarea sa magistrală i-a adus un Glob de Aur la categoria comedie și premiile criticilor din Londra, New York, San Francisc și al National Board of Review.

2. Eddie Redmayne, portretul emoționat al unei boli necruțătoare

La 33 de ani și la prima sa nominalizare, Redmayne ar putea da lovitura cu rolul astrofizicianului britanic Stephen Hawking, care trăiește țintuit într-un scaun cu rotile în urma unei necruțătoare boli legate de scleroza amiotrofică. Avantajul lui Redmayne consta in faptul ca interpreteaza un personaj cu dizabilități, impresioneaza, de regula, Academia de la Hollywood.

3. Bradley Cooper, opțiunea reală după succesul lui 'American Sniper'

Cooper, 40 de ani, a primit trei nominalizări consecutive pentru 'Silver Linings Playbook', 'American Hustle' și 'American Sniper'. Deși nu a câștigat nicio statuetă, situația s-ar putea datorită impactului relevant al 'American Sniper', film care a suscitat o amplă dezbatere în societatea americană, bazat pe biografia lunetistului Chris Kyle și regizat de Clint Eastwood, care a avut încasări de 300 de milioane de dolari.

4. Benedict Cumberbatch, emoție și matematică

În stilul impus deja de Russell Crowe în filmul 'A Beautiful Mind' (2001), britanicul Benedict Cumberbatch i-a convins pe membrii academiei cu filmul 'The Imitation Game', interpretând un personaj real, matematicianul Alan Turing, care a reușit să descifreze codul naziștilor în al Doilea Război Mondial. Este prima nominalizare pentru acest actor în vârstă de 38 de ani, cunoscut în principal pentru rolul din serialul 'Sherlock' .

5. Steve Carell, un geniu al comediei care își arată latura obscură

Considerat unul din marile genii ale comediei americane datorită serialului 'The Office' și unor filme ca 'The 40-Year-Old Virgin' (2005), 'Little Miss Sunshine' (2006) sau 'Crazy, Stupid, Love' (2011), Carell a surprins prin interpretarea dramatică din 'Foxcatcher'.  El joacă rolul milionarului John E. du Pont, care decide să antreneze, lipsit de experiență, echipa de lupte a SUA la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988 și îl atrage în acest scop la reședința sa pe sportivul Mark Schultz, pe care îl supune unor mari presiuni fizice și psihice.