În cadrul ceremoniei, "oscarizaţii" vor avea la dispozitie 45 de secunde pentru a-şi ţine discursul, însă ei vor preda în prealabil organizatorilor o listă cu numele celor cărora vor să le adreseze mulţumiri: părinţi, fraţi, surori, veri, realizatori sau producători.

Această listă va defila în josul ecranului când câştigătorii îşi vor primi Oscarul, ceea ce le va permite să se concentreze mai bine asupra a ceea ce au de spus, fără să mai aibă grijă că vor uita pe cineva drag în discursul lor de primire. Această schimbare a fost anunţată luni de Academie, cu prilejul dineului care i-a reunit pe toţi finaliştii ceremoniei din 28 februarie.

Anunţarea nominalizărilor pentru ceremonie a suscitat o amplă polemică în ianuarie deoarece nicio persoană de culoare nu se află pe listă, pentru al doilea an consecutiv. Preşedinta Academiei, Cheryl Boone Isaacs, a făcut luni o scurtă aluzie la această polemică, fără să intre însă în detalii.

Asemeni altor actori, Sylvester Stallone a mărturisit că i-a trecut prin minte să boicoteze ceremonia din cauza acestei lipse de diversitate. 'Sly', 69 de ani, a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru interpretarea sa în filmul 'Creed', regizat de afro-americanul, Ryan Coogler, şi în care rolul principal este jucat de actorul de culoare, Michael B. Jordan, aminteste agerpres.