Cel mai mare grup bancar din Ungaria, OTP Bank, a anunţat semnarea unui acord privind achiziţionarea Findomestic Banka of Serbia, scrie portalul portfolio.hu, citat de agerpres.

Preţul tranzacţiei nu a fost dat publicităţii dar OTP a anunţat că va căuta în continuare oportunităţi de achiziţii în regiune.

Grupul maghiar a anunţat că subsidiara sa, OTP banka Srbija, a semnat un acord cu banca italiană Findomestic Banca S.p.A privind achiziţionarea a 100% din acţiunile Findomestic Banka of Serbia. Acesta se află pe locul 21 în topul principalelor bănci din Serbia, cu o cotă de piaţă de 0,5%, în timp ce cota de piaţă a OTP banka Srbija este de 1.9%.

Findomestic Banka are 26 de sucursale, din care şapte în Belgrade, iar numărul clienţilor se ridică la 90.000.

OTP Bank Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. OTP Bank România a înregistrat în 2014 un profit ajustat după impozitare de 11 milioane de lei, la venituri nete de 279,2 milioane de lei.